mgr Adrian Kwaśny
Magister dietetyki, edukator zdrowia, prelegent szkoleń, wykładowca akademicki w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi. Autor artykułów w renomowanych czasopismach dla dietetyków. Wykorzystując indywidualne podejście pomaga w problemach dotyczących nadwagi i otyłości.
Jego zainteresowania skupiają się wokół dietetyki ogólnej i klinicznej, ze szczególnym uwzględnieniem dietoterapii nadwagii i otyłości, chorób autoimmunologicznych, metabolicznych oraz profilaktyki pierwotnej i wtórnej chorób układu krążenia. Systematycznie pogłębia wiedzę dotyczącą żywienia oraz zdrowego stylu życia uczestnicząc w konferencjach i szkoleniach organizowanych przez stowarzyszenia naukowe zarówno jako uczestnik, jak i prelegent. Współpracując z Pacjentami pomaga im poprawić stan zdrowia i osiągnąć wyznaczone cele w oparciu o doniesienia naukowe i aktualny stan wiedzy.
I wizyta – konsultacja dietetyczna:
- Analiza składu ciała metodą bioimpedancji oraz omówienie wyników
- Wywiad medyczno – żywieniowy
- ocena i modyfikacja zwyczajów na podstawie dzienniczka żywieniowego
- zaplanowanie strategii postępowania
- ogólne zalecenia dietetyczne wraz z listą produktów*
- *nie dotyczy pacjentów zakwalifikowanych do dietoterapii
I wizyta + jadłospis 7 dniowy wymiennikowy*:
- Analiza składu ciała oraz omówienie wyników
- Wywiad medyczno – żywieniowy
- ocena i modyfikacja zwyczajów na podstawie dzienniczka żywieniowego
- zaplanowanie strategii postępowaia
- ogólne zalecenia dietetyczne wraz z listą produktów*
- przykładowy 7-dniowy jadłospis wymiennikowy*
- *nie dotyczy pacjentów zakwalifikowanych do dietoterapii
Wizyta kontrolna:
- Analiza składu ciała metodą bioimpedancji oraz omówienie wyników
- Ocena postępów
- Zaplanowanie dalszej strategii postępowania
- Wydanie kolejnych zaleceń
Wizyta kontrolna + 7 dniowy jadłospis wymiennikowy*:
- Analiza składu ciała metodą bioimpedancji oraz omówienie wyników
- Ocena postępów
- Zaplanowanie dalszej strategii postępowania
- Wydanie kolejnych zaleceń
- przykładowy 7-dniowy jadłospis wymiennikowy*
- *nie dotyczy pacjentów zakwalifikowanych do dietoterapii
Indywidualny plan żywieniowy:
- 14 dniowy jadłospis indywidualny (dietoterapia) 170 zł
- 7 dniowy jadłospis indywidualny (dietoterapia) 120 zł
mgr Wiktor Burcew
Jest absolwentem Uniwersytetu Medycznego w Łodzi i Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu. Zajmuje się problematyką żywienia osób z chorobami przewodu pokarmowego, nietolerancjami pokarmowymi, jak również diagnostyką i terapią przerostu flory bakteryjnej jelit. Zauważalnie rosnący poziom stresu i lęku u pacjentów wymaga szerszego spojrzenia na problematykę żywienia. W związku z tym w swojej pracy wykorzystuje również elementy psychodietetyki, aby skutecznie wspierać swoich pacjentów między innymi w terapii:
- otyłości (wprowadzenie do zmiany, motywacja, zmiana nawyków żywieniowych)
- niezdrowych zachowań żywieniowych (np. wybiórczość pokarmowa)
- bólu brzucha, biegunek, wzdęć- wywołanych stresem, lękiem, zaburzeniami odżywiania się
- jadłowstrętu i bulimii psychicznej (aspekt medyczny i psychologiczny)
- pozostałych zaburzeniach odżywiania się (napady objadania się, ortoreksja, syndrom jedzenia nocnego)
- poprawa nastroju poprzez żywienie i celowaną probiotykoterapię
Dr n. med. Aleksandra Błońska
Dr n. med. Aleksandra Błońska to dietetyk kliniczny z dużym doświadczeniem. W 2012 roku ukończyła Dietetykę na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego w Łodzi uzyskując tytuł magistra. Skończyła także Studia Podyplomowe Żywienie i Wspomaganie Dietetyczne w Sporcie. 5 grudnia 2017 roku otrzymała tytuł naukowy doktora nauk medycznych.
Odbyła staż zagraniczny na stanowisku dietetyka w Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym w Paryżu (AP – HP Hospital Universitaire Pitie – Salpetiere, Paris, France).
Od 2015 r. pracuje w Szpitalu USK im. WAM jako dietetyk oraz jest zatrudniona na Uniwersytecie Medycznym na stanowisku asystent. Na Oddziale Chirurgii Gastroenterologicznej, Onkologicznej i Ogólnej w Szpitalu USK im. Norberta Barlickiego pomagała pacjentom po zabiegach bariatrycznych w zmianie nawyków żywieniowych.
Od 2012 roku Pani Doktor prowadzi zajęcia ze studentami Dietetyki. Od 2017 r. jest wykładowcą na Akademii Humanistyczno – Ekonomicznej w Łodzi. Prowadzi również szkolenia na temat prawidłowego odżywiania, nadwagi i otyłości.Posługuje się językiem angielski i francuskim.
Mgr Barbara Kędziak
Zagadnieniami związanymi ze zdrowym odżywianiem interesuje się od zawsze. Jest absolwentką studiów dietetycznych Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu o specjalności psychodietetyka, która jest szczególnie bliska jej sercu.
Specjalizuje się:
w edukacji zdrowych nawyków żywieniowych, udziela konsultacji w zakresie nadwagi, otyłości i takich chorobach jak:
- cukrzyca
- choroby układu krążenia
- hashimoto
- choroby ze strony układu pokarmowego
Swoją wiedzę pogłębia na bieżąco poprzez uczestnictwo w konferencjach naukowych z zakresu problematyki otyłości i innych chorób dietozależnych oraz korzystając ze specjalistycznej literatury.
Jako absolwentka studiów podyplomowych z zakresu Life Coachingu na Uniwersytecie Łódzkim rozumie indywidualne słabości pacjenta, daje wsparcie i potrafi zainspirować do znalezienia w sobie motywacji, nowych strategii myślenia i działania w aspekcie m.in. zdrowego życia. Wydobywa mocne strony pacjenta, które pomagają pokonać bariery i ograniczenia w celu osiągnięcia właściwego celu dotyczącego diety i zdrowego stylu żywienia.
Dzięki ukończonemu kursowi redukcji stresu Mindfulness MBSR – zachęca do uważnego jedzenia wartościowych produktów, dzięki którym możemy cieszyć się lepszym smakiem, zapachem, a przede wszystkim lepszym samopoczuciem i zdrowiem.
Jako propagatorka zdrowego stylu życia prowadzi autorskie warsztaty dla szkół, gdzie poprzez eksperymenty i doświadczenia m.in. uczy dzieci wartości odżywczych produktów, co spotyka się z ogromnym entuzjazmem ze strony młodych uczestników.
Ponadto współpracuje z rodzicami dzieci chorych na mukowiscydozę, poprzez prowadzenie warsztatów i spotkań edukacyjnych w zakresie żywienia chorych.
W ramach współpracy z Centrum Pomocy Psychologicznej Dziecka i Rodziny konsultuje przypadki dzieci z zaburzeniami odżywiania poprzez praktyczne wskazówki i edukację rodziców.
Na co dzień jest mamą trójki dzieci, zapaloną podróżniczką, którą fascynuje kultura azjatycka. Miłośniczka jogi, uważnego życia i medytacji.
Mgr Magdalena Makarowska
Autorka poradników autorka serii poradników o zdrowym odżywianiu: “Jedz pysznie, chudnij cudnie”…
Posiada szkolenia potwierdzone certyfikatem MEN – w Centrum kształcenia kadr sportowych Olimpiakos” – „Żywienie i suplementacja w sporcie”, „Żywienie i odchudzanie dzieci i młodzieży”, „Żywienie w stanach chorobowych”,oraz szkolenia Polskiego Towarzystwa Dietetycznego – Bilansowanie diet roślinnych w teorii i praktyce”. Autorka projektu edukacyjnego dla dzieci w wieku przedszkolnym” Rosnę zdrowo bo wiem co jem”. Organizatorka warsztatów kulinarnych w przedszkolach, szkołach i innych placówkach.
Autorka jadłospisów dla cateringu dietetycznego Food Market – bilansowanie diet dla dzieci w przedszkolach, żłobkach, szkołach, dla sportowców, dla osób na dietach odchudzających, dla osób na dietach roślinnych.
Wykładowca na warsztatach w ramach projektu Aktywna Położna oraz Planeta Dziecko, autorka artykułów na temat zdrowego odżywiania w magazynie Moda na Zdrowie .
Certyfikowany Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków ze statusem Doradca Żywieniowy oraz Polskiego Towarzystwa Dietetycznego .
Gość programów TVN – DDTVN, Stylowy Magazyn i Pytanie na śniadanie TVP2.
Na co dzień zajmuje się układaniem indywidualnych planów dietetycznych zarówno dla dzieci jak i dorosłych, dla osób z problemami z nadwagą oraz przy problemach zdrowotnych.
Pasjonatka diet roślinnych.

Dietetyka
Dietetyka – dziedzina nauki zajmująca się oceną wpływu choroby na stan odżywienia pacjenta, oraz wpływu odżywiania na wyniki leczenia chorób. Łączy wiedzę takich nauk, jak: biochemia, fizjologia i patofizjologia, psychologia, technologia żywności i techniki przyrządzania pożywienia.
Dzięki badaniom naukowym z zakresu dietetyki, możliwe jest wskazywanie zagrożeń, wynikających z niewłaściwego odżywiania, weryfikacja dotychczasowych poglądów oraz określenie konkretnych zaleceń i diet w niektórych stanach chorobowych. Jest to szczególnie istotne w społeczeństwach wysokorozwiniętych, gdzie coraz bardziej powszechne stają się schorzenia wynikające z zaburzeń przemian metabolicznych.