Project Description
Mgr Magdalena Makarowska
mgr Magdalena Makarowska, dyplomowany dietetyk kliniczny, psychodietetyk, biotechnolog, pedagog , autorka serii poradników „Jedz pysznie, chudnij cudnie” ,”Dieta w insulinooporności” i wielu innych.
Specjalista SOIT członek Fundacji – Insulinooporność zdrowa dieta , zdrowe życie , której głównym zadaniem jest bez wątpienia profilaktyka cukrzycy typu 2.
Certyfikowany Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków ze statusem Doradca Żywieniowy oraz przede wszystkim Polskiego Towarzystwa Dietetycznego PTD . Członek zwyczajny Studenckiego Towarzystwa Naukowego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi
Dietetyka spersonalizowana – Pomaga pacjentom w zakresie dietoterapii w ciąży, insulinooporności, cukrzycy typu 2, PCOS, SIBO, RZS, niedoczynności tarczycy, Hashimoto, hipercholesterolemi, nadciśnieniu , dnie moczanowej oraz schorzeniom związanym z chorobami cywilizacyjnymi oraz dysfunkcjami przewodu pokarmowego. Zajmuje się edukacja żywieniową dla dzieci i młodzieży. Certyfikowana specjalistka w zakresie żywienia pacjentów po operacjach bariatrycznych.
Skończone Uczelnie :
- Uniwersytetu Łódzkiego, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska, kierunek: fizjologia- biotechnologia – stopień magistra
- WSNS Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Lublinie – Dietetyka i planowanie żywienia
- WUM Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego – Dietetyka w Chorobach Wewnętrznych i Metabolicznych
- UMED Medycznego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi wydział Nauk o Zdrowiu – kierunek Dietetyka – stopień magistra
- w 2021 r obroniłam pracę magisterską pod tytułem : ” Ocena czynników ryzyka w grupie pacjentów z insulinoopornością i cukrzycą typu 2 oraz wpływ wybranych modeli żywienia na zapobieganie insulinooporności i cukrzycy typu 2″ w Zakładzie Żywienia i Epidemiologii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi
- Uniwersytet SWPS Warszawa – Psychodietetyka